Dybdedykning – Forventninger og forberedelse.

Det skal jo ikke alt sammen gå op i arbejde.

Det er jo det som det hele handler om! Eller det er jo i hvertfald det som de fleste folk forbinder med fridykning. Hvor dybt kan man dykke ét åndedrag? Det har ikke fyldt så meget i min bevidsthed siden jeg startede i Kfk. Det er mere gået op i pooldiscipliner. Men de sidste par måneder har jeg glædet mig mere og mere til at komme igang med at træne dybdediscipliner. Det kommer også helt naturligt, når man hører folk i klubben tale om deres planer om ture til Egypten på diverse kurser og ferier. ”Skal du ikke med til VM? Det bliver fedt!” Ja det gør det uden tvivl, meeen jeg tror alligevel at jeg venter lidt endnu. Jeg har trods alt kun dykket ned til otte meter, hvilket er præcis 120 meter lavere end den nuværende verdensrekord. Måske næste år.

Det skal dog ikke afholde mig fra at give den så meget gas som muligt med sommertræningen. Der er ikke nogle steder i Danmark der kan byde på 128 meter i dybden, men hvad rødehavet og andre tropiske og subtropiske have har i dybde og varmt og klart vand, har Furesøen i koldt, mørkt og mudret vand… og højest 32 meter i dybden. Eller er det 34? Either way tænker jeg at forholdene giver en fornuftig udfordring til enhver, der måtte have mod på at få Danmark som værtsland til VM i dybde. Det er dog godt nok til mig.

Fridykning furesøen kfk københavns fridykkerklub calypso

Der bliver installeret en ny og større Ferrari pumpe… Ja den er god nok. Firmaet hedder sgu Ferrari. Foto: Michael Grønbæk

Men inden man kan komme ud på dybden, må skibet jo kunne sejle. Da klubbens stolte skib…eller båd…   Stryg det! Der ligger en pram ved Birkerrød sejlklub. Ej, nu skal jeg tale pænt om klubbens jolle Calypso. Den er efter sigende perfekt til formålet, omend lidt langsom. Den stillede næsten sejlerskoene under sidste efterårs storme. Den sank og der kom en glasfiberskade i stævnen. Derfor måtte der lidt kunstigt åndedræt til, i form af lidt glasfiberarbejde, ny pumpe og en pressening til at holde vandet ude. Der blev over et par dage hygget og lagt en masse arbejde og kærlighed i det prægtige fartøj, der nu er klar til endnu en sæson.

Det skal jo ikke alt sammen gå op i arbejde.

Det skal jo ikke alt sammen gå op i arbejde. Foto:Teit Jensen

 

Jeg skal første gang med ud på fredag. Jeg har ladet mig fortælle, at Furesøen er kold og mørk som bare fanden, så i onsdags prøvede jeg om jeg kunne få min monofinne på med en helfodssok i. Det gik med nød og næppe og en masse banden og svovlen, men jeg tænker: Hellere kæmpe lidt længere end at have bare tæer. Så kommer jeg da også til at få varmen i min 7mm uv jagtdragt før jeg hopper i baljen. Det bliver SÅ ubehageligt! Ikke desto mindre glæder jeg mig som et lille barn til at se hvor dan jeg kommer til at klare mig i dybden og om jeg kommer dybere end min hidtil pb på otte meter. Jeg har en idé om at jeg er meget god til det med trykudligning, men det ved man jo ikke med sikkerhed før man er på dybden. Jeg er dog sikker på at det ikke er noget som helst som at trykudligne som flaskedykker. Vi får se imorgen.

Er du erfaren dybdedykker eller er du ”bare” fascineret af fridykning? Hvilken disciplin er smart at begynde med og hvorfor? Kom endelig med dine kommentarer herunder. Det vil jeg blive meget glad for.

Hold dig til i hvert fald, i den nærmeste fremtid vender  jeg stærkt tilbage med historier fra Furehavet  .


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/goandsea.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bevis at du ikke er en robot: *

%d bloggers like this: