”Du kan jo blogge om det!” – Hvordan man bliver shanghaiet til at være medarrangør af de alternative klubmesterskaber

Spring fra femmeren alternative klubmesterskaber bellahøj kfk københavns fridykkerklub undervandsfoto fridykning

Når de gamle handelsskibe lå i østens havnebyer, befandt man som styrmand sig nogle gange i den uheldige situation, at man manglede folk til at sejle skuden hjem. Dette var et stort problem, fordi hver dag man lå i havn var én dags forspring til konkurrenten til at komme først hjem og afsætte lasten. Her fandt en klog og udspekuleret mand, lad os kalde ham Anette, engang på alletiders lumske plan.

Anette ville sætte sig på en snusket beværtning hvor han udså sig sine ofre. Ofrene var halvfulde og manglede gerne penge til at blive helfulde. Her slog Anette til. Han hældte langsomt, men sikkert, alkohol på de stakkels godtroende fjolser. Når disse tosser så var godt fulde og i Anettes vold, overtalte han dem med løfter om guld, grønne skove og 72 jomfruer til at tage hyre ombord. Næste formiddag når rusen havde lagt sig, var man ombord og fortøjningerne kastet. Man sad i saksen, hvis man da ikke var en habil svømmer. Om dette var en praksis der kun forekom i Shanghai, skal jeg ikke kunne sige, Anette er så vidt jeg ved ikke et kinesisk navn. Det er sådan set også ligemeget,jeg overvejer stærkt at ansøge sprognævnet om at få lov at udskifte ”At shanghai’e nogen” til ”At Anette’e nogen”.
Jeg kunne da også have blogget om det, selvom jeg bare var deltager på lige fod med alle andre.

De shanghaiede sømænd så sig måske snydt, men set i et større perspektiv, var det måske ikke så slemt at blive hevet ud af den opiumsbule eller horekasse de var sunket ned i. Måske var det det der skulle til, for at kickstarte deres livs eventyr? Ganske få af dem fandt måske endda lykken?…Resten døde så af syfilis, kølhaling eller skørbug.

Stop dig selv Teit! Der må være grænser for, hvor mange paralleller man kan trække imellem gamle søfarere og en brainstorm i et googledokument. Det gik sgu egentligt ret smertefrit og ingen fik syfilis. Giv fem tosser hver sin farve at skrive med, og før du ved af det har du et stort uoverskueligt regnbuedokument fyldt med ideer til konkurrencediscipliner. Nogle mere risikable end andre. Efter en hurtig afstemning, måtte discipliner som ”løb-så-langt-som-muligt-på-skummåtter-og-undgå-at-smadre-tænderne-på-bassinkanten”, ”Løsning af rubikscube under vandet” og ”dykning bundet på hænder og fødder” vige pladserne for discipliner med mindre risici for personskader og/eller blackouts.

undervands huskespil alternative klubmesterskaber bellahøj kfk københavns fridykkerklub undervandsfoto fridykning

Dyb koncentration. Foto: Teit Jensen

 

Der blev produceret flotte brikker til  undervands huskespil. De holdopdelte deltagere skulle i en sindsoprivende head2head stafet på bunden af Bellahøjbadets fem meter dybe springbassin, dyste om at få flest mulige stik på otte minutter.

I disciplinen Spring fra vippe skulle hele holdet, på tid, springe fra en valgfri vippe med maske, finner og halsvægt i favnen og tage det på under vandet hvorefter de skulle dykke de 20 meter til enden af bassinet. Bonussekunder blev givet alt efter hvilken vippe man sprang fra.

Hæve 16kg bly alternative klubmesterskaber bellahøj kfk københavns fridykkerklub undervandsfoto fridykning

Masser af hoveder begravet i spanden og masser af exhale Dnf. Foto: Anette Rafen Ottzen

Til sidst skulle der hæves 16 kg bly fra bunden. Atleterne skulle stafetstyle, dykke uden finner 12 meter hen til blyet og puste så meget luft, som de kunne undvære, op i hævesækken, i form af en omvendt murespand.  Derefter skulle de dykke med tomme lunger de 12 meter tilbage til kanten, hvor næste atlet ivrigt ventede på tur.

Da vi, for at være på den sikre side, havde regnet med et større fremmøde da vi estimerede tidsplanen, stod vi pludselig med overskydende tid og satte fluks et spil Japanere og hvaler igang. Til dem der ikke kender denne leg, så starter man med en håndfuld ”japanere”, der hver især er udstyret med en hvalfangerbåd/svømmeplade. De skal naturligvis blive på overfladen. Resten er hvaler. Hvaler kan dykke, men skal nu engang op efter luft.  Japanerne skal forsøge at fange hvalerne og hvalerne skal undgå at blive fanget. Når en hval bliver fanget, bliver den til en japaner.
Der blev kæmpet hårdt, og havde man ikke tømt sine energidepoter endnu, så fik man nu muligheden.

vinderholdet alternative klubmesterskaber bellahøj kfk københavns fridykkerklub undervandsfoto fridykning

Yes, den er god nok. Så stort budget har vi nemlig i Kfk. Foto: Teit Jensen

Vinderholdet fik fine ægte guldmedaljer om halsen og heldigvis var der købt rigeligt ind, for holdet var på mystisk vis vokset med en deltager. Vi oprettede lynhurtigt kategorierne ”Bedste fighter” og ”Største brokkehoved” til de resterende ekstra medaljer og så var der fri leg på vipperne indtil livredderen kom og smed os ud.

Selvom det var sjovt at være med til at finde på discipliner og arrangere, for ikke at tale om at ligge og lege med undervandsfoto med en masse smukke modeller, så vil jeg nu prøve at undgå at blive ”anette’ed” til  næste år. Der vil jeg selv være med.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/goandsea.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bevis at du ikke er en robot: *

%d bloggers like this: