Anmeldelse af Salvimar Fluyd Be-one våddragt

Salvimar fluyd be one freediver wetsuit freediving

2799kr hos Kingfish
Salvimar Fluyd katalog

Da kassen blev åbnet i butikken, havde jeg store forventninger. Dragten føltes meget glattere end min gamle svømmedragt, der ellers også har en ret glat coating. Da den kun er 1,5mm tyk, fyldte den dejligt lidt og virkede meget tynd og let. Designet var der heller ikke nogen finger at sætte på. Den ser pivfræk ud, sort med blå og hvide detaljer. Jeg var glad.

Med i kassen var også et par hvide bomuldshandsker. Om det skal tages som et varsel om dragtens skrøbelighed, håber jeg ikke. Og selvom jeg havde en fornemmelse af, at jeg ikke skulle trække alt for hårdt ved ankler og håndled, har Salvimar brugt fine sager som JY Aqua stretch lining, full duraprene neopren og HP super coating – disse fancy navne synes jeg gør mere skade end gavn i forhold til at afdække mysterierne, der omgiver neoprentyper, lining og fridykkerdragter generelt. Måske er det også det, der er meningen? Ikke desto mindre virker skidtet. Fluyd Be-one ER ekstremt fleksibel, og jeg tror, at man skal gøre sig virkelig umage med lange negle og andre skarpe genstande for at rive hul i dragten. Efter over en måneds brug er jeg blevet meget mere fortrolig med den og er ikke nervøs for at rive hul i den, som jeg var i starten.

På grund af den gode fleksibilitet og nylonliningen på indersiden er dragten meget nem at komme i, og endnu nemmere at komme ud af. Der er ikke brug for smørelse af noget art. Der er en lille smule vand i dragten efter en træning, og hætten tager lidt luft ind, når man dykker, men vandudskiftningen i dragten er minimal, og man har absolut ingen problemer med at holde varmen. Selv efter to timer i vandet, har jeg det stadig dejligt varmt. Salvimar har helt sikkert gjort andet med materialerne end bare at give dem fancy navne.

Dengang man uddelte ankler og håndled, stod jeg bagerst i køen. Jeg fik de sidste par extra small, der var tilbage. Desuden har jeg ikke brugt meget tid på at pumpe jern. Dette gør, at jeg, på trods af mine 182cm, 75kg og normale proportioner, måtte ned i en størrelse small, da der ellers var for meget plads til vandgennemstrømning ved ankler, håndled, lår og arme. Resten af dragten passede mig ellers perfekt i en medium. Det er værd at tage med i overvejelserne, når man vælger dragten, da længden selvfølgelig også bliver påvirket af at gå en størrelse ned.

Jeg blev en lille smule skuffet over udførelsen af lukningen mellem benene. Selve ”bæverhalen” er helt fin, men den måde, Salvimar har valgt at designe velcrolukningen, har jeg endnu ikke regnet helt ud. Jeg har haft dragten lukket stramt, så velcrostykket har siddet mellem benene, hvilket gør, at man hele tiden kan mærke, at det sidder der. Man kan også vælge at stramme dragten lidt mindre i lukningen, så velcroen sidder lidt længere fremme. Det hjælper lidt. Jeg skal dog stadig bruge en del opmærksomhed på at… placere mig korrekt i dragten for ikke at relativt ofte blive mindet om, at jeg er en mand. Det er ikke voldsomt meget, men i en sport, der kræver så meget koncentration, som fridykning gør, hjælper det ikke på præstationen, at man har højre/venstre spørgsmål i baghovedet. Denne detalje er lidt forvirrende, da den ikke matcher resten af dragtens udtryk af kvalitet.

Salvimar Fluyd Be one freedive wetsuit fridykkerdragt dnf fridykning freediving

Man skal lige huske at lukke sin dragt, når man poser for kameraet… medmindre man går efter at ligne en bæver
Foto: Anette Rafen Ottzen

Hvis du er nogenlunde normalt bygget, er Salvimar Fluyd Be-one et rigtigt godt alternativ til en målsyet dragt. Den er så fleksibel, at man kan veksle lidt rundt i størrelserne, hvis ens kropsstørrelse ikke passer præcist ind i Salvimars størrelsesskema. Dér har man en større fordel i at være lidt for stor end lidt for lille, da dragten, inden for rimelighedens grænser, nok aldrig bliver alt for stram. Er man for lille, kan den derimod godt blive for løs.
Den gode pasform gør, at dragten er dejlig varm, selv efter en lang træning. Den glatte coating giver meget lille vandmodstand så man har et godt glid igennem vandet. Fluyd Be-one virker meget holdbar, og trods smådetaljer udstråler dragten god kvalitet… og så er den flot.
Hvis man hører til dem, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet, men samtidig ikke gider besværet med at sætte sig ind i junglen af forskellige materialer, måltagning og mailkorrespondance for ikke at tale om leveringstid, så er Salvimar Fluyd Be-one helt sikkert værd at prøve.

Plusser:
Rigtig godt glid i vandet
Super fleksibel dragt
Lille vandgennemstrømning= god varm dragt
Hurtig levering i forhold til målsyet
Nem at tage på og af
Flot design

Minusser:
Den brede velcrolukning mellem benene
Samme pris som en målsyet 1,5mm dragt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/goandsea.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bevis at du ikke er en robot: *

%d bloggers like this: